Veckobrev v.37🌟

Hej!

Tack för alla trevliga inskolningssamtal! Det har varit sĂ„ trevligt att fĂ„ trĂ€ffa er alla!😊

Den hÀr veckan har varit lite annorlunda eftersom jag har suttit med inskolningssamtal tvÄ dagar och igÄr hade vi skoljoggen efter lunch.

Vi har ÀndÄ hunnit med en hel del i klassrummet! Veckans bokstav var Ll sÄ dÄ fick det bli lejon nÀr vi bokstavspysslade.

 

Barnen har ocksÄ skrivit L-ord pÄ iPaden i appen skolstil. Skolstil Àr sÄ bra för att den har ett talande tangentbord. Det innebÀr att nÀr man skriver en bokstav sÄ fÄr man Àven höra hur den lÄter. Först samlar vi L-ord tillsammans pÄ tavlan, sedan fÄr barnen skriva av sÄ mÄnga ord de orkar. De fÄr sÄklart ocksÄ hitta pÄ andra L-ord Àn de som stÄr pÄ tavlan.

Orden som barnen skriver skriver vi ut. Vid ett senare tillfÀlle fÄr de rita en bild till nÄgot av orden. Barnen fÀrglÀgger bilden och anvÀnder sedan en svart tuschpenna för att fylla i konturerna. Slutligen gör de en fin bakgrund med hjÀlp av kritor.

Tillsammans med lÀrarstudenten Ronja har klassen arbetat vidare med hösten. Idag har barnen fÄtt spela ett höstmemory och Àven sorterat hösttecken efter egenskaper!

Idag hade vi ocksĂ„ vĂ„rt första födelsedagsfirande. Det var Svea som firades. Svea fyller 6 Ă„r imorgon! Vi sjöng för Svea och sedan tittade vi pĂ„ en födelsedagssĂ„ng pĂ„ tavlan. Stor grattiskram!🎈

Nu pĂ„ mĂ„ndag 18/9 Ă„ker vi som jag tidigare berĂ€ttat till Viby by. DĂ€r ska vi fĂ„ en guidad visning och Ă€r nog tillbaka först kl 14.00 pĂ„ skolan igen. Skolan tar med en ostklĂ€mma, frukt och festis till alla barn. Vill man bĂ€ttra pĂ„ matsĂ€cken gĂ„r det jĂ€ttebra!🍗

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal, förĂ€ldrar och andra som engageras i insamlingen. FörmĂ„nstagaren Ă„ren 2017 – 2021 Ă€r Clowner utan GrĂ€nser och pengarna Ă„r 2017 kommer att gĂ„ till organisationens arbete för barn pĂ„ flykt ifrĂ„n Syrien.

För att skÀnka en springslant kan man gÄ tillvÀga pÄ följande sÀtt:

SWISH (OBS! se till att du har den senaste versionen av Swishappen)
Ett enkelt sĂ€tt att skĂ€nka pengar Ă€r att anvĂ€nda Swish. Ni kan ”swisha” valfritt belopp pĂ„ telefonnummer: 123-9011263 (som du ser Ă€r detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av Swishappen i din telefon.) sĂ„ kommer pengarna direkt in pĂ„ Skoljoggens 90-konto. LĂ€s mer om hur du anvĂ€nder Swish hĂ€r.

PLUS- OCH BANKGIRO
Ni kan förstÄs Àven sÀtta in ert bidrag pÄ 90-kontot:
Plusgiro: 901126-3. Bankgiro: 901-1263.

Är det sĂ„ att du behöver ett vanligt kontonummer nĂ„r pengarna fram till samma stĂ€lle pĂ„ bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank)

Se nedan om Clowner utan grÀnser.

http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/Springslant/clownerutangranser/

v.38

mÄndag: Studiebesök Viby by (bÀttra pÄ matsÀck om ni vill)

tisdag:

onsdag:

torsdag:

fredag:

Trevlig helg! 🍀

/Ronja, Åsa och Ida


Prenumerera pÄ nya blogginlÀgg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *